DELA

Rekordmånga med i futsalcupen

FOTBOLL. I helgen avgörs ÅM i futsal i Baltichallen. Rekordmånga lag, hela 23 stycken, deltar.
I fjol deltog tjugo lag i futsalcupen, i år är det tre fler. Totalt spelas 66 matcher under två dagar, ungefär femton matcher fler än i fjol. Arenan är Baltichallen och där spelar man på två planer samtidigt. Matcherna inleds klockan 17.00 i dag och klockan 08.00 i morgon.
Futsalcupen spelas i tre olika klasser: herrar, herrar motion och damer. Regerande mästare i herrklassen är laget som Jani Lyyski ”skrapade ihop” för tre år sedan: Mmmarabou. Enligt Ålands fotbollförbund finns Lyyski knappast med för att försvara guldet i år, men flera av hans gamla lagkamrater spelar för att ta hem mästerskapet för tredje gången.
I motionsklassen är IFK Oldboys regerande mästare. Laget, som består av rutinerade gamla IFK:are, möter i år bland annat spelare från Lemlands IF och olika juniorlag.
I damklassen vann ett mixat Åland United lag i fjol. I år ser ÅU:s lag annorlunda ut men de finländska mästarna är säkert sugna på ännu en mästerskapsmedalj. Det här blir också första gången Marianne Miettinen coachar sitt nya lag under tävling.
Futsalcupen spelas i kväll mellan klockan 17.00 och klockan 23.00. I morgon börjar matcherna redan klockan 08.00 och runt 19-tiden beräknar man att de åländska mästarna ska kunna koras.
Damernas final spelas klockan 16.30, finalen i motionsklassen avgörs klockan 18.00 och herrfinalen spelas 18.30.
Fullständigt spelprogram hittar du på Ålands fotbollförbunds hemsida. (ml)