DELA

Rasmus tippade hem grillen

VM-TIPS. Rasmus Karlsson, 14 år, var bäst av alla i Nya Ålands VM-tips och belönades därmed med en grill värd 360 euro.
– Jag hade siktat på att sluta topp 100, säger tipsvinnaren.
Hockey-VM är över för det här året och Ryssland fick höja VM-bucklan i skyn i Hartwall Arena efter finalvinst mot Slovakien i söndags. En som fick höja ett annat pris under måndagen var Nya Ålands VM-tipsvinnare Rasmus Karlsson.
– Jag har nog följt med i tipset och sett att jag var med i toppen, säger Karlsson.
Tipsvinnaren spelar själv hockey och ska snart påbörja sitt tionde år som hockeyspelare, han spelar med IFK Mariehamns A-pojkar. Det är alltså en riktigt hockeyintresserad vinnare i årets tips.
– Jag har följt med väldig mycket under hela VM.

Sved lite

Favoritlaget är Finland, som slutade fyra efter förlust i bronsmatchen mot Tjeckien.
– Lite bättre kunde det nog ha gått för dem. Speciellt första matchen mot USA, när de förlorade med 5–0, kunde varit bättre. De gjorde väl en helt okej turnering men det sved lite att man inte fixade bronset.
I sitt tips bommade Karlsson medaljlagen men satte bägge gruppsegrarna, tre av fyra semifinallag och sammanlagt åtta matchresultat i grundomgången. Totalt blev det 85 poäng, tvåa i tipset kom Per-Ove Källroos med 82 poäng och trea blev Joel Schultz med 81 poäng.

Gilla grilla

Vinsten i tipset var en grill värd 360 euro.
– Jag ska nog ansvara för grillen själv. Jag gillar mest att grilla kött och kyckling, säger årets vinnare av Nyans VM-tips.
Totalt 1.016 personer deltog i tipset.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax