DELA

Ramon Soria: ”Hoppas få stanna”

FOTBOLL. I slitne Philip Sparrdal Mantillas frånvaro var Ramon Soria IFK:s ende testspelare mot Inter.
Nu hoppas spanjoren ha spelat till sig ett kontrakt.
– Min agent har andra alternativ åt mig, men jag vill stanna i IFK, säger han.
Förre djurgårdaren Philip Sparrdal Mantilla spelade mot HIFK i lördags, men kände sig sliten i går och valde att avstå IFK:s ligamatch mot Inter. Ramon Soria var därför Grönvitts ende testspelare på planen, och spelade till vänster i backlinjen. Den 25-årige spanjoren gjorde en stabil insats utan att glänsa.
– Det är alltid svårt att komma in i ett helt nytt lag man provspelar för när man inte känner killarna. Men jag måste säga att de har gjort det lätt för mig i IFK. Det är ett bra lag jag känner mig trygg med, säger Ramon Soria.
Både han och Sparrdal Mantillas provperiod är över, och nu följer några dagars väntan innan IFK ger sitt besked i nästa vecka om vem av dem som blir den 20:e spelaren in i Grönvitts trupp.
Förutsatt att det blir någon av dem över huvud taget.
– Jag hoppas verkligen få stanna här. Min agent har lite andra klubbar på gång i Spanien och utomlands om jag inte får kontrakt med IFK. Men helst av allt blir jag kvar här, säger Ramon Soria.
På måndag spelar IFK nästa ligacupmatch i Eckeröhallen mot HIFK. Frågan är om Petteri Forsell, stundtals lysande på mittfältet i går, är med i den matchen. Transfersfönstret stänger på måndag, och Forsell har tidigare uttryckt sin vilja att lämna IFK för spel utomlands.

Oskar Magnusson