DELA

Rachel Watkins lämnar Åland United

FOTBOLL. Det blev bara åtta matcher i Åland United-tröjan för Rachel Watkins. Nu väljer engelskan att inte förlänga det kontrakt som går ut den 31 maj och åker tillbaka till England.
– Det har varit ett tufft beslut att ta men jag har för mycket hemlängtan, säger Watkins.
När Rachel Watkins anslöt till Åland United under vårsäsongen skrev hon på ett kontrakt fram till den 31 maj. Klubben ville ha henne kvar, och erbjöd en förlängning, men mittfältaren tackade nej.
– Jag har funderat på det här ett tag nu och jag har för mycket hemlängtan. Det har varit en upplevelse att vara här och fotbollen har varit bra men det räcker tyvärr inte, säger Watkins.
Engelskan berättar att hon har kunnat prestera bra på planen under träning och match men säger att hon är orolig för att även fotbollen skulle kunna få lida om hon stannade kvar.
– Jag har lärt mig mycket på fotbollsplanen, och lärt mig mycket av Steve (Beeks). Fotbollen är bara ungefär tre timmar per dag, det har fungerat nu och jag har kunnat prestera men det känns som att min hemlängtan skulle kunna påverka prestationen på planen i det långa loppet.
Tränaren Steve Beeks är naturligtvis besviken att en spelare lämnar truppen mitt i säsongen men förstår Watkins beslut.
– Hon är väldigt ung och det här var ett stort steg för henne. Jag kan förstå hennes situation men samtidigt är jag besviken för vi tappar en riktigt bra spelare, säger ÅU-tränaren som samtidigt öppnar för eventuella förstärkningar när Watkins nu lämnar laget.

Läs mer om Watkins beslut och Åland Uniteds uppladdning inför torsdagens bortamatch mot Ilves i onsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax