DELA

Purse och Foster till IFK

FOTBOLL. Först Josef Ibrahim. Nu har IFK Mariehamn gjort klart med ytterligare två spelare: Darren Purse, 36, och Craig Foster, 21.
– Vi har som ambition att göra en stark höstsäsong och dessa tre nyförvärv räknar vi med att skall bidra till det, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
IFK Mariehamn fortsätter att stärka upp truppen inför hösten.
Under torsdagen gjorde klubben klart med britten Darren Purse (mittback) samt jamaicanen Craig Foster (anfallare) som både har provspelat för klubben i ett par dagar.
– Darren Purse är kanske den mest meriterade spelaren som representerat IFK med sina över femtio Premier League-matcher i sin CV och vi tror att vi med Darren nu får en klar förstärkning i försvaret och för hela försvarsspelet som varit en öm punkt under årets säsong, kommenterar IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressemeddelande.
I Purses fall handlar det om ett kontrakt säsongen ut, medan Foster stannar på provspelskontrakt augusti ut. Därefter väljer IFK om kontraktet ska förlängas säsongen ut eller ej.
– Om han övertygar under augusti så har vi option att behålla honom resten av säsongen, säger Peter Mattsson.
IFK har för avsikt att få både Purse och Foster spelklara till söndagens bortamatch i Rovaniemi mot RoPS.
– Genom kontrakten med Josef Ibrahim, Darren Purse och Craig Foster har vi en bra trupp inför höstens viktiga cup- och ligamatcher. Vi har som ambition att göra en stark höstsäsong och dessa tre nyförvärv räknar vi med att skall bidra till det, avslutar Mattsson. (om)
Läs mer i fredagens Nya Åland!