DELA

Premiär för IFK på hemmaplan

ISHOCKEY. Seriepremiären förra helgen gav mersmak. Två segrar på två dagar.
IFK Mariehamns tränare Mikael Rosbäck försöker tona ner förväntningarna inför dagens match.
Försäsongen har handlat mycket om att jobba med det egna spelet. Att inte falla in i motståndarnas spel och tempo. Mikael Rosbäck tycker att de har blivit bättre och bättre på att lita på sig själva.
– Det har sett riktigt bra ut. Speciellt spelet i egen zon är nyckeln för att vi ska klara oss. Vi ska ha ett aktivt försvarsspel över hela planen.
Efter den fantastiska inledningen med 8-3 i målskillnad är det istället något annat som de jobbat med i veckan. Motivationen. Att inte tro att alla matcher ska bli lätta. Och här tar Rosbäck själv ett stort ansvar.
– Egentligen ser det bra ut eftersom jag har fler spelare till mitt förfogande. På det sättet är jag inte orolig. Men de första matcherna gick över förväntan och det faller på mig att få killarna att förstå att det är en ny match.

Inget gratis
Rosbäck har pratat med spelarna om detta. Han har sett till så att de laddar ordentligt och att de inte tar någonting för givet. Enligt honom såg dessutom onsdagens träning riktigt bra ut.
– Man får ingenting gratis och vi måste jobba hårt, säger han.
Samtidigt är det svårt att inte vara taggad inför en hemmapremiär och Rosbäck vet att IFK sällan tappar poäng hemma. Han tror också att de som tar sig till Islandia kommer att få se en riktigt bra match
– Överlag är vi ett starkt hemmalag med ett klokt försvarsspel, säger han.
Till matchen mot Tuk-V ser det dock fortfarande tunt ut bland både centrar och backar. Bland annat är Johnny Haglund osäker efter att ha skadat sitt ena knä. Men Rosbäck säger att han har spelare som kan ersätta och att det kanske blir några små förändringar i femmorna
Matchstart är 20.30 i kväll.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax