DELA

”Pinsamt stora siffror”

FOTBOLL. Ett skadeskjutet IFK Mariehamn föll tungt i Stockholm.
Djurgården vann med förnedringssiffrorna 7–0.
– Ska vi få respekt utanför Finlands gränser går det inte att falla ihop som ett korthus, säger lagkaptenen Jani Lyyski.

Med tio namn på skadelistan hade IFK Mariehamn sämsta tänkbara förutsättningar i lördagsmatchen mot allsvenska Djurgården i Stockholm.
Ändå höll ålänningarna jämna steg med Dif i första halvlek: hemmalagets Mattias Östberg hade gjort matchens enda mål.
Sedan kom raset.
Efter två bjudningar i rad inom loppet av en minut från IFK:s inlånade målvakt Ismael Diawara kunde Djurgården gå fram till 3–0 via mål av Amadou Jawo och Haris Radetinac med timmen spelad.
– Jag tycker vi hade hyfsad kontroll på Djurgården i första halvlek. De var kanske lite bättre spelmässigt, men chansmässigt var det jämnt. Det är olyckligt att de fick två snabba mål på rad, för sen rann det bara i väg alldeles för mycket, säger IFK:s comebackande mittback Jani Lyyski som byttes av i halvtid.

Blårändernas segersiffror skrevs till slut till 7-0.

– Ska man se det positivt så är det många spelare som får mycket speltid och får känna på tempot på den här nivån. På så sätt var det en lärdom för oss, säger Jani Lyyski.
– Men samtidigt; det är pinsamt att förlora med sådana siffror, och det var jobbigt att se på. Även om vi dras med mycket skador så kan vi inte falla ihop som ett korthus.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson