DELA

Petteri Forsell redo för comeback

FOTBOLL. Han lånades ut från Bursaspor för att få speltid – men Petteri Forsell hann bara spela sex ligamatcher för IFK innan han åkte på en knäskada.
Nu är han redo för det som kan bli hans sista matcher i Grönvitt på länge.
– Jag vill spela på hög nivå, säger han till Nya Åland.

I mitten av maj fick Petteri Forsell en smäll på en träning. Först verkade det inte så farligt – men det visade sig vara ett uttänjt ledband i ena knäet och det är först nu, till helgens match mot VPS, som IFK-stjärnan är redo för comeback.
I förra veckan fick den offensive mittfältaren grönt ljus att börja träna med laget igen efter en undersökning i Åbo.
– Jag var där kanske bara några minuter. Han (läkaren) kände på knäet och jämförde det med det andra. Han sa att det var lika stabilt som friska knän. Han sa att jag, för säkerhets skull för att jag inte hade tränat med laget, skulle vara borta i två veckor till.
Supertalangen hoppades att han skulle kunna medverka redan i måndagens hemmamatch mot TPS.
– Det kan vara nu att jag har spelat min sista match på WHA redan för längesen. Jag blev ledsen, men nog är jag förstås glad att knäet är friskt. Men det var ganska tungt att få höra att jag inte skulle få spela den där matchen.


”Lite känsligare”
Nu får 22-åringen i stället inrikta sig på spel mot sin tidigare klubb VPS.
– Då kan folk från hemma, som inte har sett mig i år, komma och kolla.
Den 13 augusti går låneavtalet med IFK ut och landslagsmannen återvänder till den turkiska storklubben Bursaspor dit han såldes förra säsongen. Fram till dess har IFK två matcher: helgens bortamatch mot VPS och nästkommande helg när de reser till Rovaniemi för att möta RoPS.
– Jag hoppas förstås att det ska bli sex poäng och att jag kan hjälpa laget så mycket det behövs.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax