DELA

Petra Carlsson tävlar i Globen

BANHOPPNING. Petra Carlsson, verksam i Sverige men skriven på Åland, ska tävla i Globen under Stockholm Horse Show i slutet av november.
– Väldigt kul. Det blir första gången jag tävlar i Globen, säger Carlsson till Eskilstunakuriren.
Det är till Agriahoppet, en stilbedömningstävling med 120 centimeter höga hinder, som Carlsson kvalat in. Tävlingen rids i Globen under Stockholm Horse Show som hålls mellan den 25 och den 27 november i höst.
Carlsson har tillsammans med elva andra ryttare kvalat in till semifinalen, och från den går sex vidare till finalen som avgörs på fredagen.
– Självklart är mitt mål att ta mig dit, säger Carlsson till Eskilstunakuriren.

Tävlade i FM
Carlsson, som ibland jobbar som tränare på ridklubben Sleipner, tävlar vanligtvis i klasser med högre hinder än 120 centimeter. Här på Åland kunde man bland annat se henne tävla under FM i banhoppning i augusti, då hon blev utan medalj efter att hästen Katapult hade trampat på sig inne på banan.
– Det känns som jag halkat in i Globen på ett bananskal. Det var min pappa som anmälde mig och i kvaltävlingarna har det gått jättebra. Annars är mitt mål att etablera mig på 1,50-hinder framöver, säger Carlsson till Eskilstunakuriren.
Carlsson säger också att hon inte är särskilt nervös för att rida i den annorlunda arenan, och hon tror att hennes chanser är goda.
– Startfältet är jättespännande. Det är en skön mix av unga talanger och några lite äldre ryttare. Jag tror på en bra chans, men det gäller till att börja med att ta sig vidare till finalen. (ml)