DELA
Foto: Jonas Edsvik

Hemma blir borta för IFK hockey

ISHOCKEY. I helgen skulle IFK hockey ha spelat dubbla hemmamatcher i division 3. Så blir det inte. Lördagens match spelas i stället i Järfälla.
– Det passar oss bättre, säger IFK:s tränare Kenneth Westerback.

IFK och lördagens motståndare Järfälla har sinsemellan bytt datum för sina respektive hemmamatcher mot varandra. Med andra ord spelar lagen i Järfälla i morgon, lördag, och i Islandia lördagen den 12 november.
– Ja, så blir det. Båda lagen är överens och ingen har påtvingats detta, säger IFK:s tränare Kenneth Westerback utan att redogöra för varför bytet egentligen sker.
– Frågan uppstod och för oss passar det egentligen bättre. Vi delar gärna upp våra matcher så att vi på en helg spelar både hemma och borta. Det är bättre den vägen än att vi spelar dubbla hemmamatcher vissa helger och dubbla bortamatcher andra helger.

Varför det?

– Därför att dubbla bortamatcher över en och samma helg ofta blir tungt. Att åka på lördag morgon klockan 7 för att sedan komma hem sent söndag kväll och däremellan spela två matcher och övernatta på hotell är inte optimalt.

Passell redo för debut

Inför helgen ligger IFK Mariehamn sjua i tabellen om åtta lag och det utan poäng. Lördagens motståndare Järfälla har vunnit samtliga sina tre matcher medan söndagens motståndare, Ormsta HC, ligger sist med noll poäng på fyra matcher.
IFK tvingas klara sig utan lagkapten Adam Lindberg (knäskada) och Jonatan Hämäläinen (axelskada). Däremot står Jakobstadbördige Sebastian Passell redo att göra debut.
– Han flyttade till Åland för lite mer än en månad sedan och har tränat på bra sedan dess. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta, säger Kenneth Westerback, som dessutom tillägger att ännu fler spelare kan ansluta inom den närmsta tiden.
– Inte är det här laget färdigbyggt ännu. Och det blir det nog inte förrän tidigast i januari, skulle jag tippa.

Söndagens hemmamatch mot Ormsta börjar 14.45.