DELA

Paf Poker Challenge har startat

POKER. Årets upplaga av Paf Poker Challenge har startat och runt 200 deltagare gör upp om närmare 150.000 euro som finns i prispotten. Bland deltagarna finns flera av de regerande mästarna i PPC och även komikerna och skådespelarna Johan Rheborg och Peter Magnusson.
Strax efter klockan 16.00 på fredagseftermiddagen startade Paf Poker Challenge i Alandica. Runt 200 pokerspelare slog sig ner kring borden för att delta i turneringen.
Årets PPC bjuder på rekordstort deltagarantal, förra året deltog 162 spelare, vilket var det gällande rekordet. Spelarna kommer från Åland, Finland, Sverige, Estland, Spanien, Portugal och Italien. Paf riktar sig mycket mot kvinnliga spelare och nästan tio procent av startfältet var tjejer.
– Jag har kollat runt lite och det är nog rekord med så här många tjejer i en stor turnering i Europa, säger mediekoordinatorn Helena Forsell.
Två av deltagarna är komikerna och skådespelarna Johan Rheborg (bilden) och Peter Magnusson. Strax innan tävlingsstart stod de och blickade ut över de femton spelborden.
– Jag har aldrig spelat förut. Min taktik blir nog att släppa väder vid bordet, säger Rheborg.
Peter Magnusson är inte heller någon rutinerad pokerspelare, en gång har han spelat en liveturnering.
– Förväntningar är väl inte så höga. Förhoppningsvis håller jag någon timme i alla fall, säger Magnusson.
Paf Poker Challenge startade på fredagseftermiddagen och Paf siktar på att utse vinnaren under natten mellan lördag och söndag.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax