DELA

Paf Open byter speldatum

BEACHVOLLEY. Internationella volleyförbundet öppnar för en schemaändring.
Då talar det mesta för att Paf Open spelas i juni – om det blir någon.
– Det återstår flera ekonomiska frågor, men jag är mer positiv nu än tidigare, säger turneringschefen Simon Dahl.
I slutet av förra veckan satte sig det internationella volleybollförbundet ner med de tänkta arrangörerna för beachvolleyns världstour på ett möte i schweiziska Lausanne. Tanken var att reda ut upplägget inför 2013 års världstour i beachvolley – men långtifrån allt var glasklart när mötet var över.
Om det blir något Paf Open på Åland nästa sommar är fortfarande oklart.
– Vi fick lite olika besked om utformningen av turneringarna, inte mycket mer än så. Men med tanke på hur dåligt med info vi fått tidigare av förbundet var det bra att vi åtminstone hade ett möte, säger Paf Open-chefen Simon Dahl.
Klart är i varje fall att minimikraven för att arrangera en Open-turnering sänks till nästa år. Kvalspelet försvinner vilket innebär färre speldagar och ett minskat behov av domare samt funktionärer.


Sommarturnering
– Rent ekonomiskt blir det inte lika tungt att bära för oss, så det är självklart bra nyheter. Men det gäller att sponsorerna är med på att satsa på turneringen, och det vet vi inte i nuläget. Vi ska sätta oss ner och diskutera med alla inblandade, för vi vill lämna ett besked till förbundet om vi vill arrangera så snart som möjligt, säger Simon Dahl.
Löser sig den finansiella delen flyttas sannolikt Paf Open från månadsskiftet augusti/september till sista veckan av juni.
– Att ha en turnering som avgörs i september är alldeles försent. Nu finns sista veckan i juni tillgänglig som speldatum och det skulle passa oss bättre.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax