DELA

Oviss framtid för Bollhalla

TENNIS. Anbudstiden för driften av Bollhalla har gått ut.
Men någon ny arrendator är inte klar.
– Förhoppningsvis löser det sig så fort som möjligt, säger Mariehamns stads kultur- och fritidschef Maria Hägerstrand Mattsson.

Idrottsanläggningen Bollhalla norr om Mariehamn hyser tre föreningars verksamheter: Mariehamn lawn-tennisklubb, Mariehamns gymnastikförening och badmintonklubben BK Smash.
Under sommarmånaderna flyttar tennisverksamheten utomhus, men ödsligheten som infinner sig i Bollhallas innandömen den första veckan i juni är mer påtaglig än vanligt.
Anledningen: den osäkra framtiden för såväl driften av Bollhalla samt för föreningarna som verkar inom den. Den 24 maj slutade Marcus Åkerblom som föreståndare för hallen när han avslutade sitt arrendeavtal efter åtta år.


Möte 26 juni
– Anbudstiden för driften av Bollhalla har gått ut och det finns ingen ny arrendator klar. Men nämnden ska diskutera ärendet i slutet av juni, fram till dess kan vi inte göra så mycket, säger kultur- och fritidschefen Maria Hägerstrand Mattsson.
– Situationen är som den är och det är bara att hoppas att det ska lösa sig så fort som möjligt.
Enligt uppgifter till Nya Åland har Mariehamn lawn-tennisklubb lämnat in ett anbud på driften av Bollhalla. Att sälja anläggningen är inget alternativ för Mariehamns stad.
– Helst vill vi hitta en arrendator. En försäljning är inget bra alternativ eftersom man inte kan villkora den och säga till köparen att det måste bedrivas tennis, badminton och gymnastik i lokalerna. Säljer man Bollhalla finns det en risk att dom verksamheterna får flytta på sig och då går många ålänningar miste om sina fritidssysselsättningar, säger Maria Hägerstrand Mattsson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

Oskar Magnusson