DELA
Foto: Ida K JanssonSMÄLL Dever Orgill fick utgå efter en halvtimme mot Gefle med en befarad armbågsskada. Hur allvarlig den är ska en magnetkameraundersökning under tisdagen visa. På bilden syns IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson till vänster kolla läget med Orgill.

Orgill till Åbo för undersökning

FOTBOLL. IFK-fansen kan andas ut – åtminstone temporärt.

Dever Orgill har inte brutit något ben i armbågen.

– Men det kan medfölja mjukdelsskador och därför ska han genomgå en magnetkameraundersökning för att få reda på skadans omfattning, säger IFK:s fystränare Kristoffer Weckström.
Det var efter en halvtimmes spel i IFK Mariehamns träningsmatch mot Gefle i söndags som olyckan var framme. Anfallaren Dever Orgill föll efter en skottsituation, tog emot sig med högerhanden och vred sig i smärtor på planen.

Under söndagskvällen röntgades jamaicanen på ÅHS i Mariehamn där det konstaterades att inget ben var brutet.

Så långt allt gott, men för tidigt för att kunna ge något besked om en eventuell konvalescensperiod för Orgill. Under tisdagen kommer 25-åringen att genomgå en magnetkameraundersökning på NEO-sjukhuset i Åbo, och därefter har IFK:s medicinska team mer på fötterna gällande hur lång frånvarotiden blir för anfallsstjärnan.

– Vi vill få svar så fort som möjligt och därför skickar vi Dever till Åbo för att träffa en ortoped. Även om inget är brutet behöver man titta på om det har medföljt några mjukdelsskador, vilket är möjligt i samband med så kallade urledsvridningar. Det kan vara skador på ligament, ledband och själva kapseln som omsluter leden. I Åbo kommer man att få en mycket mer detaljerad bild av skadans omfattning, säger Kristoffer Weckström, fystränare för Grönvitt.

Läs mer i tisdagens Nyan