DELA

Opererad Daja tillbaka om sex veckor

FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund opererades förra veckan. Nu hoppas han vara tillbaka i matchform till hösten.
Det var i en landskamp mot Azerbadjan i september förra året som Daniel ”Daja” Sjölund drog på sig en knäskada. Sedan dess har han varit borta från spel så gott som konstant. När knäskadan läkt och han trappade upp träningen inför årets allsvenska premiär drabbades han plötsligt av en skada i andra knäet. När den började kännas bättre ställde en fotskada till det.
– Båda knäskadorna jag haft har varit väldigt ovanliga och man har verkligen sökt efter att hitta vad som varit problemet. Nu har det visat sig att det var inläggen som jag haft i skorna som varit problemet, berättar Sjölund i en tv-intervju för svenska Yle.
Det var inför Azerbadjanmatchen som Sjölund uppmanades att börja använda inläggen. Han har själv funderat på om det varit de som ställt till problem, men först nu har han fått svart på vitt. Lagkamraten Kasper Hämäläinens far är läkare och de har tillsammans sett till att Sjölund fått komma till Åbo där han förra veckan opererades av numera kända Beckhamkirurgen Sakari Orava och hans team.
– Jag fortsätter att träffa dem för att köra rehabträning. Jag är oerhört nöjd att jag har fått komma till Åbo och fått svar på allt och bli frisk, säger Sjölund till Yle.

Tog bort benbit
Det läkarna i Åbo gjorde var att plocka ut en benbit ur Sjölunds fot.
– En extra utväxt som jag haft i hälen hela livet. Den har varit i vägen för en sena som går ut i stortån, berättar Sjölund för Yle.
Prognoserna säger att Sjölund ska vara tillbaka på fotbollsplanen om sex veckor och han hoppas göra comeback i Djurgården under hösten.
– Jag har ju varit borta i nästan elva månader så det tar säkert lite tid att hitta formen. Men vi har många matcher kvar så även om jag missar någon i början av hösten så finns det många kvar, säger han till Yle. (ml)