DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>FINALPAR Otto Byman och hans överman i finalen: Hermanni Tiainen.

Och Byman glänste i Helsingfors

TENNIS. Mariehamns lawntennisklubbs främste juniorspelare studerar från och med den här terminen på tennisgymnasiet i Uppsala.

15-åringen, som fyller 16 i december, fanns inte med i helgens Bollhallamästerskap utan var i stället upptagen med Junior Grand Prix-deltävlingen i Helsingfors.

Landets mest lovande 16-åringar gör under året upp i sex deltävlingar i JGP, men Otto Byman har tävlat sparsamt i riket under hösten..

Därför gladde ålänningens insatser i Helsingors än mer.

Han inledde med att vinna två kvalmatcher och avfärdade sedan fjärdeseedade Jonathan Åsnäs i huvudtävlingen i raka set. I kvartsfinal besegrade Byman den hårdslående hemmaspelaren Nino Salonen med 2–1 i set.

I semifinal gjorde sedan Otto Byman en av karriärens främsta insatser när han lekte med förstaseedade Roni Rikkonen från Tammersfors och vann med setsiffrorna 6–3, 6–0.

– Med tanke på motståndet måste det vara en av mina bästa matcher någonsin. Jag gav honom ingenting gratis och tillät honom inte att styra spelet, säger Otto Byman.

I finalen fick ålänningen däremot ge sig i raka set (2–6, 2–6) mot Hermanni Tiainen som fick det mesta att stämma.

– Vad jag än gjorde så gjorde han det bättre, säger Otto Byman som tack vare finalplatsen får en plats i Mastersfinalen i Åbo den 11-13 december där landets åtta bästa 16-åringar möts.