Nytt poängtapp för IFK – föll mot Inter

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade söndagens drabbning hemma mot FC Inter och har nu kommit ifrån de tre senaste matcherna med endast en poäng.
– Inter var snäppet vassare och det ligger inget orättvist i resultatet, säger IFK:s huvudtränare Peter Lundberg.

FC Inter inledde klart bäst och kunde också gå till halvtidsvila med ledning 2-0, efter mål av Timo Furuholm och Filip Valencic. Trots att IFK gjorde några korrigeringar till den andra halvleken skulle det dröja innan forceringen kom. Kontakt fick man dock i och med Aristote ”Totti” Mbomas reducering i den 82:a minuten, men närmare än så kom man aldrig. Bästa kvitteringsmöjligheten hade Robin Sid, vars frispark räddades av FC Inter-målvakten Aati Marttinen.
Noterbart är att IFK tvingades avsluta matchen på tio man, efter att mittbacken Rick Ketting dragit på sig sitt andra gula kort i den 85:e minuten.
– FC Inter var snäppet vassare och det ligger inget orättvist i resultatet, säger huvudtränare Peter Lundberg på den efterföljande presskonferensen.
– Vi var inte långt efter men förlorade flera andrabollar, framför allt i den första halvleken.
Vidare menar Lundberg att IFK kunde och borde ha åstadkommit en kvittering, om man inte fått Rick Ketting utvisad.
– Vi fick bra energi vid reduceringen och känslan vara att vi kunde göra 2-2. Jag tror också att vi hade haft goda möjligheter att göra det om inte utvisningen kommit, vilket var surt, säger Lundberg.