DELA
Foto: Ida K Jansson

Nyman segrade i GP-finalen

BOWLING. Det var jämt och spännande hela vägen, men när den sista serien av totalt tretton i GP-finalen var över stod Kim Nyman som segrare, 101 poäng före tvåan Oskar Welin.
– Vid inspelningen inför matchspelet kände jag att jag hittat rätt och sedan var det bara att köra, sa en mycket nöjd Kim Nyman.

Matchspelet blev en mycket jämn historia där spelarna till en början turades om att ligga i ledningen.
Sebastian Cronholm ledde efter första omgången, Kim Nyman efter den andra, Oskar Welin efter den tredje, innan Kim Nyman ryckte åt sig täten i den fjärde omgången.
En ledning som han sedan höll hela vägen ut.
Oskar Welin var dock aldrig speciellt lång efter. Inför den näst sista omgången var avståndet 29 poäng, alltså inom bonusavstånd, men Kim slog 231 mot Oskars 211 och inför sista omgången då de bägge möttes var avståndet hela 50 poäng.
Oskar såg ut att äta in försprånget då Kim fick käglor kvar i fjärde omgången, men Kim svarade med två raka strikes och därmed var segern klar.
– Jag bor ju och tränar i Sverige så jag är inte alls van vi banorna här och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Jag är även lite sjuk och var osäker på om jag skulle orka hela dagen, men det gick ju vägen och nu är det bara toppen, avslutade en nöjd men trött Kim Nyman.

 

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.

Håkan von Krusenstierna