DELA

Nyladdat IFK spelar i Finska cupen

FOTBOLL. Efter förlusten mot Tampere United hemma i söndags har IFK Mariehamn laddat om inför kvällens möte i Finska cupen mot division II-laget SoVo.
– Vi vet vad vi kan när vi presterar som bäst så vi återhämtade oss snabbt. Men vi förväntar oss ingen promenadmatch mot SoVo, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.
IFK Mariehamn spelar femte omgången i Finska cupen i kväll borta mot division II-laget Someron Voima (SoVo).
IFK:s tränare Pekka Lyyski menar att de har repat sig från söndagens match mot Tampere United hemma på WHA där de tappade en komfortabel 2–0-ledning till förlust 2–3
– Det är klart att det är fakta att vi hade behövt ha någon poäng mer vi det här laget. Men det gäller att lägga fokus på nästa match och jag anser fortfarande att vi har ett bra fotbollslag. Vi har vågat titta på både bra och dåliga saker från den matchen. Och i första halvlek av söndagens match så hittade vi fler positiva saker än i alla de tidigare matcherna. Och det är mot de positiva sakerna vi jobbar. Det är den stora utmaningen, säger Lyyski.


”Ingen promenadmatch”
Är det viktigt för självförtroendet att in får in ett lättare motstånd mellan ligamatcherna?

– Vi väntar oss ingen promenadmatch mot SoVo. De har ett lag där knappt någon spelare är från orten utan det är hårt tränande spelare som flera tidigare spelat i ligan. I helgen vann de över Grankulla med 4–1. Så det har ingen betydelse att den är ett division II-lag vi möter. Fokus för oss och det viktigaste just nu är att vinna matchen för att fortsätta jobba mot vår målsättning som är att vinna cupen, säger Lyyski.
IFK trädde in i Finska cupen i slutet av april och vann då borta över division II-laget Pallo-Iirot med 1-0.
SoVo trädde in i cupen i den tredje omgången och besegrade då division III-laget Härmä med 3–0, och i cupens fjärde omgång besegrade man sedan division II-laget Musan Salama med 6–0.


Strandvall får inte spela
Huruvida Lyyski gör några förändringar i laguppställningen till dagens match vet han inte än.
– Det går runt många alternativ i mitt tränarhuvud. Men jag har inte tagit det med laget än utan det är något som jag tar med lagledningen på vägen till matchen, säger Lyyski.
Men klart är ändå att några av spelarna är borta. Ekhiabhi Okodugha vilar för en öm fot, Wilhelm Ingves vilar och Ante Simunac är borta efter en hjärnskakning i lördags. Johan Carlsson är också fortsatt borta efter en bristning i baklåret och Sebastian Strandvall får inte vara med eftersom han redan har representerat Haka i årets cup och en spelare får bara representera en klubb.
Går IFK vidare till omgång sex så spelas den mellan 26-27 maj och vem de i så fall möter lottas nu på fredag.

maria.nykvist@nyan.ax