DELA

Nyförvärvet börjar på bänken

FOTBOLL. Han har vunnit både Veikkausligan och skytteligan.
Nu vill Juho Mäkelä, 30, hjälpa IFK Mariehamn till en medalj.
– Jag kan bidra med min erfarenhet av att vinna ligan, säger han.

Med skador på de offensiva pjäserna Josef Ibrahim och Dever Orgill och ett tätt spelschema valde IFK Mariehamn att plocka in Juho Mäkelä på ett korttidsavtal.
”Kirurgen” har tagit fyra finska mästerskapstitlar med HJK och har dessutom vunnit skytteligan i Veikkausligan två gånger. Han kommer närmast från St Gallen i den schweiziska superligan.
Kontraktet med den 30-årige anfallaren, som samtidigt erbjuder avlastning för Luis Solignac, sträcker sig en vecka in i augusti. Nyförvärvet hoppas kunna bidra med vinnarmentalitet i IFK:s jakt på medalj.

– Jag har uppnått framgång och vet vad man måste göra för att vinna ligan. Jag vill ta med den mentaliteten hit också; att man går in med inställningen att man slå alla. Man måste sikta mot toppen för att uppnå saker. Jag kan bidra med min erfarenhet av att vinna ligan, och hoppas att vi kan göra det.

Efter sparsamt med speltid i Schweiz är han ivrig att få komma i gång igen.

– Jag hoppas att jag kan få göra min debut i morgon (läs: i dag). Jag är väldigt glad att vara tillbaka här och det skulle vara underbart att få debutera på hemmaplan inför fansen.
Men dagens match mot Inter inleder Juho Mäkelä på bänken där också Marc Nordqvist, Patrick Byskata, Erik Lundberg, Robin Sid, Robin Östlind och Roger Thompson tar plats.

Startelvan ser ut så här: Simon Nurme – Tommy Wirtanen, Bobbie Friberg da Cruz, Jani Lyyski, Albin Granlund – Duarte Tammilehto, David Ramadingaye – Bernardo Ribeiro, Petteri Forsell, Amos Ekhalie – Luis Solignac.


Text och foto:
Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax