DELA

Nyan maximerar öspelsbevakningen

ÖSPELEN. Åland24 och Nya Åland hårdbevakar öspelen på Bermuda. Tävlingarna drar igång på lördag, men redan i förrgår inleddes Malin Lundbergs och Rasmus Olins resa mot varmare breddgrader.
– Fokus för vår bevakning på plats ligger på rörlig bild, men vi fotograferar också till tidningen. Totte Vesterlund och Oskar Magnusson på sporten här hemma skriver artiklar till tidningen. Tidsskillnaden till Bermuda är sex timmar så det vi tv-bevakar under exempelvis måndagen läggs upp på Nya Ålands och Åland24:s hemsidor under förmiddagen på tisdagen, säger Malin Lundberg.
Är du redo för öspelen?
Jag är nog så redo man kan bli, säger Malin Lundberg.
I vilka grenar finns det åländska medaljchanser?
– Det är många ålänningar som har bra medaljchans. Ett exempel är Mats Boman som är regerande mästare på 200 meter och har ett silver i 100 meter från Isle of Wight för två år sedan. I skeet-skytte brukar Åland ofta kamma hem medaljer och seglarna är också väldigt duktiga, säger Malin Lundberg.
Hur tror du värmen kommer att påverka ålänningarna?
– Det är svårt att säga. Deltagarna från Bermuda och där omkring har kanske en liten fördel, men öar på våra breddgrader tampas alla med samma problem när det gäller värmen.
Och hur kommer värmen att påverka mediebevakningen?
– Jag kanske kommer se lite glansig ut i rutan.Vi får ta med en handduk så att man kan torka bort svetten innan vi börjar filma.
Vilken gren ser du mest fram emot?
– Jag ser verkligen fram emot Marcus Brandts triathlonlopp. Han tränade cykling i bastun för att förbereda sig för värmen.
Hur kommer era dagar att se ut?
– Det blir jobb hela dagarna och lugna kvällar så att vi ska orka hela veckan. Det vore ju roligt med tid för stranden någon dag också, men det är inget jag vågar hoppas på.

Frans Jansson