DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ny mittfältare klar för Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med en ny mittfältare, Margarida Sousa, inför kommande ligasäsong. Det är ett låneavtal med Sporting Lissabon, meddelar ÅU i ett pressmeddelande.

På måndagen presenterade Åland United sin 15:e spelare i kommande fotbollssäsongens trupp. Ny i laget är 24-åriga mittfältaren Margarida Sousa, som senast var med och vann division två i Portugal. Efter det skrev hon på ett tvåårskontrakt med Sporting Lissabon och lånas nu ut till Åland United den kommande säsongen. 

– Hennes position är närmast centralt mittfält i en spelfördelande och balanserande roll, en klassisk nummer sex alltså, skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande. 

Sousa anländer till Åland i veckan och är på plats när årets första lagträning hålls inkommande måndag. 

Två fler spelare väntas

Ytterligare två spelare väntas presenteras av Åland United innan årets grundtrupp är spikad. Lagets första match spelas på bortaplan den 22 januari mot PK-35 Helsingfors. Söndagen den 30 januari spelar ÅU årets första match i Finska cupen. Då står PK-35 Vanda för motståndet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp