DELA

Ny 0–1-förlust för IFK Mariehamn

TRÄNINGSMATCH
IFK Mariehamn 0 (0)
Gefle IF 1 (1)
FOTBOLL. Ett mål av Gefle IF:s Jonas Lantto redan i den åttonde minuten blev matchens enda när IFK Mariehamn tog emot det allsvenska laget i den årliga träningsmatchen.
– Med tanke på att vi använder sex testspelare ser det väl ändå helt okej ut, säger assisterande tränaren Peter Lundberg.
IFK började piggt men det var Gefle som tog en tidig ledning. Jonas Lantto drog in bollen från distans och gästerna skaffade sig ett tidigt övertag.
Redan efter en dryg kvart tvingades IFK till sitt första byte. En Gefleförsvarare skulle slå iväg en långboll men träffade istället Diego Assis olyckligt i huvudet och brassen föll till marken.
– Han åkte till sjukhuset men blev piggare under kvällen och fick åka hem för att vila upp sig, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
IFK hade svårt att komma till några riktigt heta målchanser. Den bästa hade Jokihaara när han sköt utanför i bra läge efter ett fint samspel med vänsterbacken Andersson.

Även i den andra halvleken var det svårt för IFK att vaska fram chanser. Istället fick bortalaget en del lägen på vassa omställningar. Men i vägen stod Otso Virtanen. Erik Törnros fick en djupledsboll där IFK-målvakten var ut och avvärjde. Efter ett Gefleanfall längs vänsterkanten spelades bollen in till inbytte Joachim Adukor som blev helt fri men Virtanen var snabbt ute och räddade friläget.

Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax