DELA

Nurme om varför han avslutar karriären på lördag

FOTBOLL. Matchen mot TPS på lördag blir Simon Nurmes sista.
IFK Mariehamn-målvakten har beslutat att avsluta sin elitkarriär som målvakt.
Det meddelade klubben i ett pressmeddelande.


 

Simon Nurmes tredje säsong i IFK Mariehamn blir hans sista i karriären. I år, liksom i fjol, har den 31-årige målvakten dragits med stora skadebekymmer.
– Jag känner att det är rätt beslut att sluta nu då kroppen de senaste åren har börjat säga ifrån allt mer och mer. Matcherna har blivit färre och färre och fotbollsträningen har blivit allt mer lidande. Att fortsätta satsa nästa säsong skulle därmed inte kännas rättvist mot mig själv, säger Simon Nurme i ett pressmeddelande.
– Även känns det helt rätt att trappa ned nu då jag dels har kommit tillbaka efter skador och får sluta på eget bevåg, samt att jag dels får avsluta denna säsong med att spela matcher för just IFK Mariehamn.
IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson:
– Det är förstås tråkigt att Simon väljer att lägga skorna på hyllan. Vi som sett Simon spela vet att han i matchform är en av ligans absolut bästa målvakter. Det är inte lätt att ersätta honom. Men samtidigt måste vi tacka Simon för den tid han varit här. Och vi förstår och respekterar hans beslut.
– Han har rakt igenom varit en helt suverän fotbollsspelare och lagkamrat och varit en av de ledande karaktärerna i truppen under sina tre år. Det är mycket Simons förtjänst att IFK etablerat sig som ett stabilt lag på övre halvan av tabellen med två fjärdeplatser sedan han kom och chans till det också i år. Han har gjort ett stort intryck också vid sidan av planen.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax