DELA

Nu bekräftar IFK: Forsell går till Bursaspor

FOTBOLL. IFK Mariehamns mittfältare Petteri Forsell flyttar till turkiska storklubben Bursaspor. I ett pressmeddelande som skickades ut nyss meddelar IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson att man kommit överens om övergången.

Sent igår kväll kom hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och turkiska storklubben Bursaspor överens. Petteri Forsell blir IFK:s, Ålands och Finlands nästa utlandsproffsexport. IFK och Bursaspor är överens om övergången och det enda som kvarstår före Forsell och Bursaspor undertecknar ett flerårigt avtal är en medicinsk undersökning av Forsell och mindre detaljer i Forsells personliga kontrakt. Forsell har redan rest till Turkiet tillsammans med Bursaspors företrädare som tillbringat helgen på Åland i förhandlingar med IFK och Forsell, skriver man i pressmeddelandet.
Det har under helgen ryktats om övergångssummor på upp emot 500.000 euro. I pressmeddelandet berättar man inte om det stämmer.
Självklart har vi fått en ekonomisk ersättning för Petteri eftersom han hade ett flerårigt avtal med oss. Men den här affären görs inte enbart av ekonomiska skäl utan framförallt också för Petteris skull, skriver Peter Mattsson.
Vi har fått en ersättning vi tycker vi är nöjda med men samtidigt måste man komma ihåg att övergångssummor för finska spelare generellt är ganska blygsamma i ett större europeiskt perspektiv. Tids nog kommer det att framgå i bokslut med mera vilken ekonomisk effekt den här övergången har haft, fortsätter Mattsson.

Läs mer i papperstidningen i morgon. (ml)