Noll poäng i Kotka för IFK Mariehamn

FOTBOLL. Senast det skedde var 2015 – men på lördagen knep KTP från Kotka fulla poäng av IFK Mariehamn i en irriterad match med saldot tio gula kort och ett rött.

IFK, för dagen i helvitt och med på planen från start, fick det jobbigt genast i inledningen när KTP utnyttjade en svag markering vid en frispark redan efter en minut – men gästerna kom undan med blotta förskräckelsen och en utskällning av huvudtränare Daniel Norrmén.

Misstagen fortsatte dock prägla inledningen och nio minuter in skänkte IFK bort ett gratis friläge, men hemmalagets Willian Pozo-Venta lyckades inte förvalta heller den chansen.

En tredjedel in i den första halvleken såg IFK ut att få ordning på nerver och det egna spelet, även om det var hemmalaget som stod för chanserna, ända tills IFK och ”Tuco” kom så nära man kan genom en boll i målramen med en minut kvar av första. Ändå var det KTP och fjolårets skyttekung i ettan, ”Mika”, som såg till att få med sig en hemmaledning in i halvtid – målet kom efter en djupledslöpning av ”Mika” och ett kliniskt avslut – trots att han var uppvaktad av tre IFK-försvarare.

Sömnigt IFK vid snabb KTP-hörna

Den andra halvleken fick en smakstart för IFK när Jamie Hopcutt slog en frispark ute vid KTP:s hörnflagga en minut in. Hemmamålvakten Rasmus Leislahti boxade ut, men rakt på Alvaro Ngamba som kunde nicka in kvitteringen 1–1. Men en kvart senare utnyttjade KTP – ytterligare en gång – gästernas sömnighet och slog en snabb hörna som IFK inte alls var berett på. Hörnan gick rakt till Alves Furtado, som inte gjorde något misstag och ställningen var 2–1.

IFK fortsatte jaga en poäng, men ineffektiviteten var slående och för tredje matchen i rad i årets ligaöppning var det med hängande huvuden man klev av planen, plus ett rött kort för Jean-Christophe Coubronne.