DELA

Niskala lägger skorna på hyllan

FOTBOLL. IFK Mariehamns mittfältare Mika Niskala avslutar karriären på elitnivå.
– Beslutet har sakta växt fram under hösten. Det kändes bra att få avsluta med en så här bra säsong, säger Niskala i ett pressmeddelande.
Mika Niskala och IFK Mariehamn meddelade i dag att elitkarriären är över för mittfältaren.
– Jag har beslutat mig för att avsluta min fotbollskarriär på elitnivå. När jag blev erbjuden en heltidsanställning på mitt jobb så valde jag att tacka ja till det. I år har jag kombinerat deltidsjobb med fotbollen och det känns rätt att nu lämna fotbollen och gå över till det civila arbetslivet, säger Niskala i ett pressmeddelande från IFK.
Mittfältaren ska även bli pappa nästa år, en omständighet som vägt in i beslutet.
– Jag ska bli pappa för första gången och lägger man till alla tuffa resor under året så känner jag att varken tiden eller energin kommer att räcka till för att kunna prestera på den nivån jag önskar. Fotbollen på den här nivån kräver 100 % fokus och engagemang och det har jag alltid försökt eftersträva i min karriär. Nu känner jag att det skulle bli svårt att bidra med det under nästa år och därför känns det här steget naturligt att ta, säger Niskala.
Under den senaste säsongen gjorde Niskala 25 matcher i IFK-tröjan.
– Vi erbjöd honom ett kontrakt och hade gärna fortsatt med Mika som en viktig kugge i truppen. Men vi har full respekt för att Mika som spelat på högsta elitnivå i tre olika länder under många år nu väljer att avsluta sin satsning, säger Peter Mattsson, klubbdirektör.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax