DELA
Foto: Fredrik TörnroosNÖJD Nybildade IFK Simning Åland är nöjd med sin överenskommelse med IFK Mariehamns centralstyrelse. På bilden syns IFK Simning Ålands ordförande Kjell Hansen.

”Nedläggning inget alternativ”

SIMNING. Något kuppförsök blev aldrig av på årsmötet.

Inför det kom IFK Mariehamns centralstyrelse och dess simsektion överens om en lösning.

– Det känns bättre så här än att bli irriterade på varandra, säger Kjell Hansen från nybildade IFK Simning Åland.
Inför IFK Mariehamns rf:s årsmöte på måndagskvällen skrev Nyan om planerna som fanns på att lägga ned IFK:s simsektion. Bakom dem stod utbrytargruppen från nybildade IFK Simning Åland, anförda av ordföranden Kjell Hansen.

IFK Simning Åland bildades i oktober och ämnar samla alla simmare på Åland i en förening. Den nya klubben ville att IFK Mariehamn rf skulle avsluta sin simsektion helt, i stället för att förklara den vilande när verksamheten upphör från och med i sommar.

Anledningen var dels att de pengar som finns i IFK Mariehamns simsektions kassa skulle överföras till IFK Simning Åland, dels för att det i framtiden skulle försvåra för den som vill starta upp IFK Mariehamns simsektion på nytt – eftersom IFK Simning Åland har bildats just för att komma bort ifrån konkurrenssituationen med flera olika simklubbar.

Men under årsmötet i måndags kom ärendet om IFK Mariehamns simsektion aldrig upp på agendan. I stället enades parterna om en lösning där simsektionens styrelse sitter kvar fram till sektionens eget årsmöte i slutet av året, och att IFK:s simsektion kommer att förklaras vilande när ingen träningsverksamhet längre förekommer i föreningens regi.

Läs mer i onsdagens Nyan