DELA

”Nedläggning inget alternativ”

SIMNING. Något kuppförsök blev aldrig av på årsmötet.

Inför det kom IFK Mariehamns centralstyrelse och dess simsektion överens om en lösning.

– Det känns bättre så här än att bli irriterade på varandra, säger Kjell Hansen från nybildade IFK Simning Åland.
Inför IFK Mariehamns rf:s årsmöte på måndagskvällen skrev Nyan om planerna som fanns på att lägga ned IFK:s simsektion. Bakom dem stod utbrytargruppen från nybildade IFK Simning Åland, anförda av ordföranden Kjell Hansen.

IFK Simning Åland bildades i oktober och ämnar samla alla simmare på Åland i en förening. Den nya klubben ville att IFK Mariehamn rf skulle avsluta sin simsektion helt, i stället för att förklara den vilande när verksamheten upphör från och med i sommar.

Anledningen var dels att de pengar som finns i IFK Mariehamns simsektions kassa skulle överföras till IFK Simning Åland, dels för att det i framtiden skulle försvåra för den som vill starta upp IFK Mariehamns simsektion på nytt – eftersom IFK Simning Åland har bildats just för att komma bort ifrån konkurrenssituationen med flera olika simklubbar.

Men under årsmötet i måndags kom ärendet om IFK Mariehamns simsektion aldrig upp på agendan. I stället enades parterna om en lösning där simsektionens styrelse sitter kvar fram till sektionens eget årsmöte i slutet av året, och att IFK:s simsektion kommer att förklaras vilande när ingen träningsverksamhet längre förekommer i föreningens regi.

Läs mer i onsdagens Nyan