DELA

Moget judoläger i Idrottsgårdens dojo

JUDO. Ålands judoklubb välkomnade föreningsmedlemmar och svenska gäster till ett så kallat kataläger under förra veckoslutet.
En inriktning som höjde medelåldern på deltagarna.
– Barn som tävlar tycker det är roligare att kasta och brottas, medan kata är mer skonsam för kroppen, säger ledaren Tomas Rundqvist.
Samarbetet mellan Ålands judoklubb och Stockholmsföreningen IK Södra har pågått under lång tid. Utbytet klubbarna emellan har gjort att stockholmarna förlagt flera läger på Åland under de senaste åren.
Den gångna helgen var det dags igen för ett så kallat kataläger. Men det var inte bara stockholmare som kom på besök till Idrottsgårdens dojo den här gången. IK Södra-ledaren Tomas Rundqvist, under lägret representerandes Kata-Strof Stockholm, hade bjudit in judoentusiaster från såväl Dalarna som Östergötland vilket gjorde lägertruppen drygt 20 man stor.
Värdarna från Ålands judoklubb hade ett tiotal deltagare med på mattan under helgen.
– Det här lägret har ökat i popularitet så nu är det klubbar utanför Stockholm som hör av sig och vill med hit. Det är roligt att det har blivit så, säger Tomas Rundqvist.
Att barnen lyste med sin frånvaro hade med lägrets inriktning att göra.
Ålands judoklubb-ordföranden Eva Fellman gläds över att hennes förening får stå värd för så pass många läger under en säsong.
– Det välkomnar vi verkligen. Det är kul att det händer något annat, och att man får byta idéer med andra. Kör man inte aktivt hela tiden glömmer man bort saker. Här har vi lite workshop blandat med träningen. Vill man gå åt sidan och snacka judo så gör man det. Man orkar inte vara aktiv på mattan hela tiden från klockan 10 till 18, säger Fellman vars judoklubb står värd för ett nytt läger redan i nästa månad.
Läs mer i papperstidningen!

Oskar Magnusson