DELA

Medaljtrio från MGF i säsongsavslutningen

GYMNASTIK. Efter en tung tävling föregående helg tog MGF revansch under den gångna.
Emma Pussinens, Celine Roberts och Mollie Manelius mångkampsmedaljer gladde i säsongsavslutningen.
– Förra helgen var inte vår bästa så det känns som att vi tog igen det nu, säger Emma Pussinen.
Julcupen i Stockholm i lördags markerade säsongsavslutning för deltagarna från Mariehamns gymnastikförening.
Klubben hade åtta gymnaster på plats i Åkeshovshallen där sju av dem: Celine Roberts, Mollie Manelius, Louise Franzell, Frida Granskog, Matilda Björni, Siri Sundlöf och Deidre Strand tävlade i regionspokalen medan Emma Pussinen ställde upp i den tuffare klassen rikspokalen.
Efter en sämre tävlingshelg i Höstpokalen veckan dessförinnan var Julcupen en chans till revansch för MGF:arna.
Och Mariehamnsgymnasterna såg till att ta den.
Celine Roberts ordnade först guld i fristående (matta) och blev sedan tvåa i totalen. Klubbkompisen Mollie Manelius gjorde Roberts sällskap upp på prispallen med ett brons i mångkampen. Vann gjorde Erika Licke från Hammarbygymnasterna.


Två Pussinen-medaljer
För Emma Pussinen blev det också två medaljer totalt.
Dels i totalen där 16-åringen tog silver (Erika Lickes syster Frida vann), dels i hopp där hon tog guld.
Hennes specialhopp ”tsukahara” gav utdelningen återigen den här hösten.
– Det var en tjej till som testade på ”tsukan”, men när hon föll så visste jag att jag med stor säkerhet skulle vinna om jag stod upp. Jag var sist ut att hoppa i min grupp så det var lite press på mig. Men just därför var det skönt att jag klarade landningen och kunde hantera situationen, säger Emma Pussinen som var hyfsat nöjd med sin serie.


17 timmar i veckan
– Jag var helt okej på bommen och mattan var också okej. Barren är jag inte nöjd med, men det var en helt okej serie ändå. Det jag behöver jobba med framöver är att få in fler svårigheter på mattan.
Det kommer att finnas tid till att förbättra detaljer framöver. Julcupen var den sista tävlingen för i år. Nu väntar en lång styrkeperiod följt av en teknikperiod för MGF:arna innan tävlandet drar i gång igen i vår.
Emma Pussinen – som tränar gymnastik 17 timmar i veckan – sneglar lite mot FM i vår, men huvudmålet är annars tävlingen på Ynys Mon i sommar som blir gymnasternas alternativa öspel då de inte deltar på Jersey.
– Vi är nog lediga på julafton och nyårsafton, annars kör vi hela tiden. Jag strävar efter FM, men då krävs det lite svårare serier och jag måste uppfylla kraven för att få åka.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax