Medaljdrömmen lever för IFK

TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 1 (0)
TPS 0 (0)
IFK Mariehamn såg till att hålla drömmen om medalj och Europaspel vid liv när man slog TPS på hemmaplan under fredagskvällen.
Saihou Jagne blev matchhjälte med matchens enda mål.
– Det var inte speciellt vackert men vi krigade och kämpade, säger Kristian Kojola.
Klicka HÄR för bildspel.
Förutsättningarna var enkla. IFK Mariehamn var tvungna att slå TPS på hemmaplan för att ha kvar chansen till medalj i årets liga.
Planen på Wiklöf Holding Arena var mjuk vilket inte inbjöd till något skönspel utan mycket kamp.
– Det var nog inte något Joga Bonito-spel i dag, säger mittbacken Kristian Kojola.
Men trots avsaknaden av skönspel var det en match i publikens smak. Spelarna kämpade och slet, närkamperna var många och målchanser skapades.
I den första halvleken hade bägge lagen skottmöjligheter som respektive försvar täckte undan. För hemmalaget testade både Tommy Wirtanen och Marcus Olofsson utan framgång.
TPS bästa chans hade Dennis Okaru men IFK-målvakten Simon Nurme kunde styra skottet i stolpen.

Pigg inledning

IFK började den andra halvleken på ett bra sätt och Aleksei Kangaskolkka hade två lägen innan Saihou Jagne stod för matchens prestation. IFK-anfallaren fick bollen av Kangaskolkka. Från drygt 25 meter drog han till och bollen gick i mål invid Henrik Moisanders högra stolpe. 1–0.
IFK:s anfallsduo hade sedan varsitt friläge som inte gav några hemmamål.
TPS:aren Aleksei Ristola sköt i underkanten av ribban och var närmast en kvittering.
I den 83:e minuten blev Mason Trafford målchansutvsiad efter en närkamp med Ristola.
– Jag vet inte om det är utvisning. Det är minimal kontakt och det känns som att det är 50-50 om domaren blåser, säger kanadensaren som fick några nervösa minuter på läktaren.
– Jag åldrades nog flera år på de minuterna, säger mittbacken efter matchen och skrattar.
Simon Nurme räddade den efterföljande frisparken och gjorde sedan en riktigt bra parad i slutskedet av matchen.
– Simons räddningar har hjälpt oss flera gånger den här säsongen, berömmer Kojola.

IFK ligger kvar på fjärdeplats, nu fyra poäng bakom TPS. På måndag ställs IFK mot Jaro på bortaplan och TPS möter Inter i ett Åbo-derby.

Till höger här på hemsidan hittar ni ett bildspel från matchen.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Mason Trafford, Marcus Olofsson – Tommy Wirtanen, Patrick Byskata – Saihou Jagne (Wilhelm Ingves, 83´), Mattias Wiklöf, Robin Östlind (Amos Ekhalie, 67´) – Aleksei Kangaskolkka