DELA

Motordag maxade farten

MOTORSPORT. Ålands Motorklubb bjöd in till motordag på lördagen där de passade på att visa upp många av sina olika sektionen.

– Här får vi chansen att visa upp vår verksamhet, säger ÅMK:s ordförande Loffe Johns i solskenet på Maxinges parkering.
Strålande sol och massor med fordon i olika former lockade en hel del folk till parkeringen norr om Maxinge och ett mycket stort intresse visades naturligtvis den stora dragster som Ida Lindqvist visade upp.

– Det är roligt att ställa upp så här och inte minst visa hur stort det här är och väcka lite intresse, säger Ida Lindqvist.

Även gokarten var på plats och bjöd in till provapååkning och hoppades med detta locka till sig fler förare till ÅM i karting.

– Vi vill öka intresset och att fler ska få känna farten och g-krafterna som karting innebär, säger Björn Fredlund som hjälpte till vid banan för gokart.

Även två bilar slående lika en formelettbil visades upp av Kenneth Finnäs.

– Det är snarlika som de såg ut 1992 fast med dessa bilar kör man formel fyra och då är det en svagare motor på 1,4 liter på 160 till 170 hästkrafter. Detta är den snabbaste bantävlingsklassen i Finland men vi har inte tävlat i år på grund av att det kostar så mycket.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Håkan von Krusenstierna