DELA

Mattsson: ”Ingen brådska”

FOTBOLL. IFK Mariehamn går i väntans tider när julen nalkas.
Kvoten för icke EU-spelare är nästan fylld – och nu väntar Grönvitt på svar från Luis Solignac.
– Vi får avvakta och se och därför har vi ingen brådska, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
Truppen i Veikkausliiga får innehålla max tre icke EU-spelare. Och IFK Mariehamn har fyllt upp två av tre platser redan. Därför vill klubben invänta svar från Luis Solignac innan de börjar överväga värvningar av spelare från länder utanför EU.
Två sådana spelare är Ekenäs IF-lirarna Kyle Hoffer och Alex De John. De amerikanska försvararna förhandlar, enligt EIF-managern Peter Haglund, med IFK Mariehamn.
– De underhandlar som bäst åtminstone med IFK Mariehamn och TPS, men ännu är inget klart. Troligt är dock att de inte är med oss nästa säsong, säger Haglund till Yle.


Inget beslutat
Något som Peter Mattsson kommenterar så här:
– Inte håller vi på och förhandlar. De har varit här och testat med oss, och vi har fört diskussioner med dem. Men det är ingenting som är beslutat med dem.
IFK Mariehamn inväntar svar från ett par spelare, däribland Luis Solignac. Den argentinske anfallaren skulle, om han väljer att skriva på för IFK, täppa till kvoten för icke EU-spelare. Och likaså är USA ett land som skulle fylla densamma.
– Vi får avvakta med besluten, säger Peter Mattsson.


Speciell deal
Grönvitts klubbdirektör väntar på svar från Luis Solignacs agent.
– Han är kontraktslös, tror jag. Det är någon speciell deal som han har med agenten som har köpt ut honom. På det viset är han inte fri och agenten ska ha sin del av det här, säger Mattsson.
– De ska ge mig mera konkreta uppgifter, men det finns säkert intresse från andra klubbar också.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax