DELA
Foto: Skärmdump Youtube/World Table Tennis
Marina Donner är i Jordanien för spel på världstouren. På skärmklippet från livestreamen vinner hon över Egyptens Farida Badawy.

Marina Donner vidare i singeln på världstouren

PINGIS. Marina Donner vann första singelmatchen i pågående världstour i Amman, Jordanien och tog sig vidare till 16-delsfinal. Men i dubbelspelet blev det respass mot ett egyptiskt par.– Vi kom aldrig riktigt åt motståndarna i dubbeln, säger hon.

Som Nyan skrev för två veckor sedan är Ålands egen pingisdrottning, Marina Donner, för närvarande inne i en mycket intensiv tävlingsperiod. Efter jackpotten i veteran-VM i Oman, och en kort paus hemma på Åland, har den nykorade trippelvärldsmästaren nu tagit sig vidare til Jordaniens huvudstad Amman där världstouren i pingis gör ett nedslag.

Marina Donner, som rankas på 629:e plats i världen, gick på onsdagen rätt in i tävlingarna mot nästan 20 år yngre och 300 placeringar högre rankade egyptiskan Farida Badawy – och visst blev det ännu en åländsk seger. Donner vann matchen med 3–2 efter att ha förlorat första och fjärde set, det femte och avgörande tog hon slutligen hem med klara 11–6.

– Jättekul att vinna över henne, det var en jämn match mot en snabb och bra motståndare som dessutom är betydligt högre rankad, säger Marina Donner.

Därmed blev hon klar för 16-delsfinal mot 92:a-rankade Chengzhu Zhu som representerar Hong Kong. Den matchen spelas på eftermiddagen i dag, torsdag.

– Hon är snabb och offensiv i sin spelstil, det ska bli riktigt kul att mäta mig mot en så stark spelare.

Förlust i dubbeln

Reultatet, att slå sig in bland topp-32, är Marina Donners bästa instats på de tre världstourstarter hon har hittills i karriären.

– Det är verkligen jätteroligt, säger hon.

Marina Donner, som även deltar i dubbelspelet på världstouren, bildar där par med Egyptens Yousra Helmy. På onsdagseftermiddagen ställdes de mot Donners första motståndare i singelspelet, Farida Badawy och hennes dubbelpartner Nadeen El-Dawlatly, också hon från Egypten. Där blev det emellertid respass för Donner-Helmy efter ett vunnet set. Egyptiska paret vann matchen med 3–1.

– Det blev en svår match. Vi har aldrig spelat ihop förut och det kändes som vi aldrig riktigt kom åt motsåndarna, säger Marina Donner.

Världstouren Amman

Omgång 1:

Farida Badawy (EGY)–Marina Donner (FIN) 2–3 (12–10, 11–13, 8–11, 11–4, 6–11)

Dubbel 8-delsfinal:

Farida Badawy/Nadeen El-Dawlatly–Yousra Helmy/Marina Donner 3–1 (11–6, 8–11, 11–6, 11–9)

16-delsfinal singel spelas i dag:

Chengzhu Zhu (HKG)–Marina Donner (FIN)