DELA

Manselin tar över Åland United

FOTBOLL. Kjell Manselin tar vid årsskiftet över efter Bo-Erik Sandell på ordförandeposten i Åland United.
– Målsättningen är att Åland United blir ett stabilt lag i Damligan. En vision och ett mål är också att nå den absoluta toppen igen, men det blir så klart tufft, säger Manselin.
Vid Åland Uniteds höstmöte i tisdags kväll valdes Kjell Manselin till ny ordförande i Åland United. Han tar över efter Bo-Erik Sandell som självmant lämnar styrelsen efter ett år på ordförandeposten.
Manselin har ett långt förflutet inom idrotten på Åland. Han började som ledare i Sund redan 1965 och har därefter bland annat jobbat med juniorfotboll i Lemlands IF och varit styrelseordförande i samma förenings bollsektion.
– Jag har jobbat mycket ideellt inom idrotten. Min uppgift nu är att vara med och sköta och supporta spelare och tränare så att de kan nå så bra sportsliga resultat som möjligt. Den finansiella biten är något som jag ska fokusera på sedan så att vi får in fler sponsorer, säger Manselin.


Stärka farmaravtalet
Kortsiktigt är Manselins målsättning att förstärka truppen med ytterligare ett par spelare för att klubben den här säsongen ska kunna presentera ett lika slagkraftigt lag som under 2009.
– Just nu tror jag vi har en hyfsad chans att få hit bra spelare. Många från Finland ser Åland United som ett skyltfönster mot Allsvenskan och för de svenska spelarna är det en bra chans att utvecklas, säger han.
På lång sikt är hans och klubbens mål att förstärka samarbetet med IFK Mariehamns damlag.
– Vi vill lotsa in fler åländska tjejer i Åland United. Men samtidigt som vi vill visa de att den möjligheten finns så måste hemmaspelarna också satsa fullt. Det finns ingen genväg bara för att du ålänning, säger han.


Utökad styrelse
Till sin hjälp att sköta styrelsearbetet får han ett par ledamöter mer än 2009. Styrelsen har till 2010 utökas från fyra till sex personer. Kvar sedan tidigare är Teija Engman och Peter Eriksson som omvaldes under höstmötet. Nya i styrelsen är Viveka Karlsson, Gunder Andersson och Ove Johansson. Lämnar styrelsen gör förutom Sandell även vice ordförande Camilla Gunell, något som hon redan tidigare aviserat.
– Det har varit en viss överbelastning på styrelseledamöterna i år vad jag förstår, så att vi blir några flera händer är väldigt viktigt. Det som ligger framför oss nu är att fördela de olika posterna och bland annat tillsätta en trivselgrupp för att behålla lite av det familjära i klubben, säger han.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax