Målskyttet lossnade för IFK

FOTBOLL. Äntligen lossade målskyttet för IFK Mariehamns damer. Laget krossade motståndet på Wiklöf Holding Arena.
– Det var inget snack om vem som skulle vinna, säger tränaren Urban ”Ubbe” Truedsson.
Bildspel
Inför mötet mot tabelljumbon Gamlis FF hade IFK Mariehamn gjort sex mål på sex matcher. Hemmalaget öppnade offensivt i söndagens hemmamatch och visade att man tänkte ta chansen att öka på målstatistiken.
I 26:e minuten kom också 1–0 när Lisa Klingbergs hörna gick hela vägen in. Innan halvtid ökade hon på sitt eget och lagets målkonto när hon plockade upp bollen på vänsterkanten och sprang in hela vägen in i boxen innan hon kyligt satte 2–0.
Spelet i första halvlek lämnade dock mer att önska. Många långbollar försvann förgäves och spelarna glömde att titta upp innan de passade upp bollen.
– Vi gör inte vår bästa match, det blev mycket studs, men det var inget snack om vem som skulle vinna, säger Urban ”Ubbe” Truedsson.

Hjärtat med
Anfallaren ”Klingan” var visst målsugen, för åtta minuter in i andra halvlek gjorde hon ett hattrick när hon satte 3–0 och gav lite andrum till sitt lag. Gamlis hade få chanser och visste knappt själva vad som hände när de slängde iväg en boll mot mål som studsade rätt och betydde reducering 3–1 i den 60:e minuten.
Närmare kom dock inte motståndet. IFK tog över matchen helt den sista halvtimmen och offensiven hade mängder med målchanser. Sandra Johansson bestämde sig för att öka på segersiffrorna genom att först sätta 4–1 i 70:e minuten för att slutligen fastställa slutresultatet 5–1 med fem minuter kvar efter Maryette Karrings nickretur på en hörna.
– Vi kan mycket bättre än så här, men man ska inte gnälla när man vinner på det här sättet, säger Truedsson.
Vad var skillnaden i dag mot tidigare?
– Vi har pratat mycket om inställningen. Vi gör ingen jättebra match, men vi har hjärtat med på ett sätt som vi saknat tidigare.
Ett avbräck i matchen var att Josefin Danielsson vred knät i en närkamp som ledde till ambulanstransport från arenan.