DELA

Mållös besvikelse i FC Ålands hemmapremiär

FOTBOLL. Trots en man mer i en halvtimme lyckades inte FC Åland besegra VG-62.
Hemmapremiären blev en mållös besvikelse.
– Vi gjorde många felbeslut och misstag, säger FC Ålands Andreas Jansson
I lördags hade FC Åland hemmapremiär mot VG-62 i division III på Sportkila i Sund. I första halvleken fick inget av lagen grepp på matchen. Detta ändrades efter pausen då FC Åland tog tag i matchen. Men trots att ålänningarna fick spela med en man mer den sista halvtimmen efter Juha-Matti Koiranens utvisning och många skapade målchanser blev slutresultatet ändå 0–0. Något VG-62 har sin målvakt Henri Forsström att tacka för.
– Det var ingen drömfotboll. Vi hade för många chanspassningar och att planen inte är jämn bidrog också. Bollen studsade väldigt mycket, säger Andreas Jansson.
Vad tycker du om lagets insats?
– Vi gjorde många felbeslut och misstag. Jag tycker vi spelade okej, inte godkänt, men okej. Speciellt när vi hade en man mer i de sista trettio minuterna, då ska vi vinna.
Jansson menar att det är svårt att förutse FC Ålands framtid i serien då flera i laget har skador och många studerar utomlands.
– Vi tar en match i taget. I och med att vi har mycket skador i laget och att många studerar utomlands så är det svårt att veta hur truppen kommer att se ut. Vi försöker givetvis alltid att vinna. Att hamna på övre halvan i tabellen tycker jag är ett rimligt mål.

Läs mer i måndagens Nyan!

Josefine Nordlund

sport@nyan.ax