DELA

Målfyrverkeri senast – nu varnar hon för HJK

FOTBOLL. I mars sänkte hon sina tidigare lagkamrater med fyra mål.
Nu tror Tiina Saario på en svårare match mot HJK.
– De är ett annorlunda lag nu, säger hon.
Senast lagen möttes var i Åland Uniteds hemmapremiär i Eckeröhallen i våras. Tiina Saario, som inför säsongen lämnat huvudstadsklubben för ÅU, hamnade i huvudrollen genom att göra hela fyra mål.
– Det var uppenbarligen min dag, konstaterar hon.
Matchen slutade 7–0 till åländskorna, men Tiina Saario tror att United kommer att få en mycket tuffare resa nu. HJK har förstärkt laget med två nya amerikanskor och siktar uppåt i tabellen. I den senaste omgången spelade de blåvita 2–2 borta mot PK-35.
– De är ett annorlunda lag nu än de var senast och har spelat tillsammans längre. De har tagit poäng från bra lag och är mycket bättre nu än vad de var senast, säger Tiina Saario.


”Väldigt modig”
Tränaren Gary Williams är imponerad av att den 31-åriga mittfältsstjärnan vågade flytta över Skiftet.
– Tiina var väldigt modig som kom hit i det här stadiet av hennes liv. Hon ville ta det här året till att se hur bra hon kan bli och jag tycker att hon har kommit nära det.
Och landslagsspelaren ångrar inte flytten.
– Självklart fick jag göra förändringar i mitt liv. Min pojkvän och min familj bor i Helsingfors, men jag ville verkligen fokusera på fotbollen nu när jag har chansen att göra det. Det känns inte som jag offrar något för jag får så mycket tillbaka. Jag är väldigt glad att ha fått en chans som många andra inte får.
Nu ställs hon på nytt mot sina tidigare lagkamrater när Åland United reser till fastlandet för bortamatch på söndag.
– Självklart är det alltid lite extra speciellt att spela mot sitt gamla lag, även om det inte är kvar så många spelare där som tidigare. Det blir lite extra spännande.
Jaana Lyytikäinen gjorde samma resa inför säsongen och kommer att starta på söndag. Med största sannolikhet spelar även Tiina Saario då, trots att hon är på väg tillbaka från en magsjuka.
– Jag är i Helsingfors nu och skulle egentligen ha rest tillbaka till Åland i tisdags men jag kunde inte det.
Kommer du att kunna spela nu?
– Ja, förhoppningsvis. Det är planen. Det gäller bara att äta och dricka mycket vatten.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax