DELA

Makarna Lundqvist första golfparet ut

GOLF. Dick och Britt Lundqvist var första paret ut när golfbanan i Kastelholm öppnade för säsongen på torsdagsförmiddagen.
Dick Lundqvist är ordförande för Ålands golfklubb, och var den som först fick äran att slå ut rekordtidigt på säsongen när de nio sista hålen på Slottsbanan i Kastelholm öppnades för medlemmarna i torsdags. Med sig hade han hustrun Britt och efter dem fanns ytterligare några som väntade på sin tur att slå ut.
– Men vädret har nog gjort att inte så många väljer att spela i dag, säger Dick och pekar på dagens bokningslista som har flera tomma luckor.
För mycket riktigt, när han peggar upp bollen på tee börjar det att falla lite snö. Men golfentusiasterna låter sig inte nedslås.
– Det är det som är bra med golf, man kommer ut fast det är dåligt väder och får en promenad och lite motion.

Djungeltelegraf
Makarna Lundqvist har inte tränat svingen nämnvärt under försäsongen.
– Vi har slagit lite på rangen, men det är allt. Men efter påsk reser vi bort och golfar, då har de lovat kallt igen.
Dick ser fram emot en fin säsong på Kastelholmsbanan.
– Blir det normalt väder blir det antagligen en bra säsong. Vår bana var riktigt bra i fjol jämfört med andra, och det ger bra reklam, säger han och fortsätter:
– Djungeltelegrafen är den bästa. Det gjordes en undersökning bland golfgästerna i fjol, och bara tre procent av dem hade letat fram informationen via internet – resten hade hört om klubben via kontakter!

Ingen förbokning
I veckan planerar klubben att öppna resten av Slottsbanan. ÅGK:s medlemmar behöver inte göra någon förbokning, utan det räcker med att skriva upp sig på de listor som hänger på kanslidörren. Hela anläggningen öppnas för gäster 1 maj.
Eckerö golf öppnade nio hål i fredags, och där är banan öppen för samtliga. Klubben låter långhålsbanan växa till sig lite och beräknar öppna hela banan 20 april.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax