DELA

Lyyski väntar sig hårt motstånd

FOTBOLL. IFK:s tränare Pekka Lyyski väntar sig en hård drabbning mot FC Inter i dag.
– De har rustat sitt lag jättefint. Det blir nog en tuff match.
IFK Mariehamn saknar Petteri Forsell och Rezgar Amani i dagens match mot Inter. Amos Ekhalie är inte heller aktuell då han fortfarande inte kommit till Åland från Kenya.
– Jag tror att alla andra ska kunna spela, men Erkki (Venäläinen) ska undersöka några av spelarna innan det är säkert. Det finns några som har små skavanker, vridningar och sådant som man inte ska leka med, säger Lyyski.
Han hoppas dock att så många som möjligt ska kunna spela.
– Om man inte räknar akademispelarna och Petteri och Amos har jag 14 kontrakterade utespelare. Kan de spela så ska de alla spela mot Inter. Sedan är de i olika skick, de som tränat med IFK hela vintern klarar en hel match, några andra är redo för en halvlek eller 15 minuter.

Nött positioner
Under veckan har nyförvärven Toni Lehtinen, Luca Bellisomo och Hendrik Helmke anslutit till IFK:s träningar.
– I början av veckan hade vi hårdare tempoträningar och snabbare bollträningar för att få en bild av hur de nya spelarnas fysik är. Det ser helt okej ut men visst är de i olika stadier. Det vore konstigt annars, vissa kommer ju direkt från semestern, säger Lyyski. Vad gäller försvars- och anfallsspel har Lyyski främst drillat spelarna i att hitta positionerna.
– Vi börjar nå ett samförstånd och tänka likadant. Början är bra, nu gäller det att förbättra kvalitén. 


Mer inför ligacupmatchen kan du läsa i papperstidningen i dag, bland annat en längre intervju med nya mittfältarna Bellisomo och Helmke.Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax