DELA

”Lundis” ny assisterande tränare i IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn har gjort klart med en ny assisterande tränare, det blir den före detta spelaren Peter ”Lundis” Lundberg.
– Att få en chans att jobba som tränare på heltid, och på högsta nivå, kan jag inte tacka nej till, säger Lundberg.

Peter Lundberg blir ny assisterande tränare i IFK Mariehamn. Den tidigare spelaren har skrivit på ett 1 1-års kontrakt.
– Peter har en riktigt bra profil för vårt bygge av en ny ledarstab. Vi har sökt efter assisterande tränarprofiler som skall komplettera Pekka och vi tror vi hittat en sådan profil i Peter. Vi tror att han kommer att göra ett bra jobb när det gäller individuell utveckling av spelarna och han är stark pedagogiskt och kommunikativt, inte minst tack vare av sin lärarskolning, vilket är ett område vi vill utveckla. Han är dessutom i början av sin tränarkarriär, hungrig och förväntas kunna föra in nya element, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelande.

Lundberg själv är glad över att ha fått chansen.
– Jag har alltid haft intresse och ambition att bli tränare någon dag, och intresset har väl ökat efter de tränaruppdrag jag haft hittills. Att sedan få en chans att redan nu göra det på heltid, och dessutom på högsta nivå, kan jag inte tacka nej till. Det ska bli en riktigt spännande utmaning, säger Lundberg.

Vad kan du tillföra?

– En bra kommunikation till och med spelarna, som en länk mellan spelarna och Pekka. Sedan blir det ju säkert lite nya ideér och om inte annat en ny röst i omklädningsrummet. Vidare försöker jag hänga med i den senaste forskningen kring fotboll, och kanske kan det komma ut någonting av det.

IFK berättar även att förhandlingarna med den andra assisterande tränaren är i sitt slutskede och klubben förväntar sig att kunna gå ut med mera information i slutet av nästa vecka.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax