DELA

Luleå vill släppa Östlind

FOTBOLL. IFK Mariehamn vill göra lånet av Robin Östlind till en permanent övergång.
Nu återstår bara en överenskommelse med IFK Luleå.
– Jag hoppas verkligen att det löser sig snart, säger Östlind.
Robin Östlind kom till IFK Mariehamn på lån från division I-klubben IFK Luleå i somras. 22-åringen, som har allsvenska meriter från tiden i Kalmar FF, blev efter ett par inhopp snart ordinarie som yttermittfältare i IFK.
Låneperioden gick ut efter Tipsligans avslutande omgång, men mycket tyder på att västgöten från Alingsås återvänder till Åland.
– Vi är överens med Robin om ett tvåårsavtal, och nu väntar vi bara på att komma överens om ett köp med IFK Luleå, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.
En överenskommelse som inte ligger särskilt långt bort i tiden.


Vägrar Luleå
– Vi kommer att ta upp frågan om Robin på vårt styrelsemöte den 19 november, men jag tror inte det blir några konstigheter. Det finns klara papper och vi har en bra dialog med Mariehamn, säger IFK Luleås sportchef Hans Boman.
Robin Östlind är helt på det klara med vilken av de båda klubbarna han föredrar.
– Det vore märkligt om Luleå skulle sätta stopp för en flytt eftersom dom vet att jag inte har nån fortsättning där uppe, och det är av både personliga och fotbollsmässiga skäl, säger han och fortsätter:
– Jag hoppas det blir en snabb lösning så att jag kan fokusera på IFK. Det kommer att bli en intressant säsong eftersom flera viktiga spelare fortsätter och vi ska kunna vara med i toppen även nästa år.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax