DELA

Lokal hockeyserie planeras

ISHOCKEY. En ishockeyserie för åländska lag finns på förslag inför hösten 2010.
– Det skulle vara kul om vi kunde starta upp en sådan, säger IFK Mariehamns ordförande Tom Stenman.
I tisdags hölls en utvecklingsdag för ishockeyn på Åland. Utvecklingsprojektet ordnas av Ålands idrottsförbund och representanter från IFK Mariehamn hockey och Ålands ishockeyförbund deltar.
– Vi var 22 personer som deltog i tidags. Tränare, lagledare, spelare, funktionärer och stödpersoner, berättar Tom Stenman.
Under kvällen diskuterade deltagarna bland annat mål och visioner för hockeyn och ett konkret förslag som lades fram var en lokal ishockeyserie.
– När vi möter svenska eller finländska ungdomslag märker vi att de har mycket mer matchvana än oss. En distriktsserie skulle ge oss bra matchträning, säger Stenman.
Han nämner som exempel spelare i åldersgruppen 96:or till 00-or där man kunde få ihop fyra olika lag representerande olika delar av Åland.
– Främst på ungdomssidan skulle det vara roligt att få till stånd en sådan serie, kanske till hösten.
Under kvällen tillät deltagarna sig också drömma om en ny anläggning för Ålands hockeyspelare.
– Drömmen är att vi kunde få så många utövare att det i framtiden kunde komma ett bolag eller en kommun som vill satsa på konstfrusen is. En till ishall är väl för mycket begärt men en utomhusis som kunde användas från oktober till april skulle vara bra.
Stenman tillägger att träningstiderna i Islandia räcker för det antal utövare som finns i dag.
– Men matchtider i helgerna är det högt tryck på.
Den 9 februari hålls nästa utvecklingsdag för hockeyn. Totalt ska man träffas tre gånger.


MALIN LUNDBERG