DELA

Lindberg mot nya mål

SEGLING. Satsningen på världscupen i matchrace uteblir.
Staffan Lindberg har ett annat mål med säsongen.
– Vi har en plan i år att komma upp på rankningen, säger han.

Just nu ligger Staffan Lindberg och hans team på 21:a plats på världsrankingen. Det vill ålänningen ändra på. Med en bättre placering på världsrankingen kommer fler inbjudningar och möjligheten att få ett tourkort ökar.
För att få tourkortet måste en rad kriterier uppfyllas. Och det behövs naturligtvis pengar. Staffan Lindberg tror att en satsning kan bli möjlig igen i framtiden.
– Det handlar i mångt och mycket om att få ihop det ekonomiska, och förstås att hitta sådana som kan göra en satsning också. Mycket tid går åt till det.


”Ska bli roligt”
Staffan Lindberg hoppas på att kunna segla två deltävlingar i världscupen; Marstrand 1-6 juli och Hamilton, Bermuda, 7-13 oktober. Men i övrigt får han sikta in sig på andra tävlingar.
I början av maj kommer han att delta i kvalet i Nations Cup i Holland, tillsammans med en helåländsk besättning. Det är juniorerna Måns Lundberg, Markus Rönnberg, Emil Nordlund och Mikael Berg som kommer att segla med honom där.
– Det ska bli roligt, säger Lindberg.


Inställt i Köpenhamn
Senare samma månad är det dags för EM i matchrace i Ryssland. FM är också något som Staffan Lindberg siktar mot i år. I helgen var det tänkt att han skulle segla Spring Cup i Köpenhamn, men tävlingen fick ställas in.
– Det har varit en ovanligt kärv vinter där. De har lovat minusgrader och elva sekundmeter ostlig vind, det kan inte bli sämre.
Nu lutar det i stället åt att första tävlingen för säsongen blir Icebreaker Cup i Göteborg 20-21 april.

Totte Vesterlund