DELA

Ligacuppremiär för IFK ikväll

FOTBOLL. Ikväll spelar IFK Mariehamn ligacuppremiär när TPS kommer till Eckeröhallen. Den första matchen i förberedelsen inför ligan.
– IFK ska gå för fullt men vi måste komma ihåg att vi har ganska många spelare som inte mött Tipsligalag ännu, säger tränaren Pekka Lyyski.
IFK Mariehamn har hittills spelat mycket fotboll under försäsongen.
– Det har handlat om fotboll och fysträning. Vi har inte gjort några radikala förändringar. De nya assisterande tränarna (Peter Lundberg och Stefan Strömborg, reds.anm.) har kommit med lite nya ideér. Vi har tränat nio gånger i veckan, det har mestadels handlat om fotboll och resor till och från Eckeröhallen, säger tränaren Pekka Lyyski.
Ikväll spelar IFK den första matchen i Ligacupen och Lyyski vill se de olika lagdelarna jobba ihop både offensivt och defensivt.
– Taktiskt blir det inte så stora ändringar. Nu har vi med de flesta spelarna från början. Till exempel Kristian Kojola och Jarkko Värttö var inte här på försäsongen ifjol. Vi bygger vidare på det som var hyfsat förra året.
Lyyski pratar om Ligacupen som en förberedelse inför ligan och cupen. Att IFK har flera spelare som inte ställts mot ligalag tidigare.
– Vi har yngre spelare som inte mött Tipsligalag eller bara spelat några ligamatcher. Det här är förberedelsematcher men IFK ska ändå gå för fullt.

IFK:s match mot TPS startar 19.00 i Eckeröhallen.

Läs mer inför matchen i dagens Nya Åland.


Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax