DELA

Lidingö körde över JIK

JOMALA IK 0
LIDINGÖ 3
(16-25, 16-25, 11-25)

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s volleyherrar blev fullständigt överkörda i dag när Lidingö besökte Vikingahallen.
– De plockar sönder oss och det är svårt att hålla humör och fightingspirit uppe när de fullständigt kör över oss, säger spelande tränare Hans Donning.
Tabelltvåorna Lidingö kom till Vikingahallen med sju spelare varav en var en liten åttaårig kille. Trots detta visade man direkt varför man är med och slåss om platserna i Allsvenskan och Jomala IK fick snabbt se sig övermannade.
– Vi visste på förväg att de skulle bjuda på hårt motstånd och att de är ett väldigt bra lag. Men man brukar kunna höja sig när man vet att man möter hårt motstånd men det gör vi inte i dag, konstaterar Donning.
Att Lidingö efter en stund bytte in den åttaåring de hade med till Åland gjorde inte JIK:s uppgift lättare.
– Man skulle kunna känna sig förnedrad av att de plockar in en åttaåring på planen men vi lyckas ändå bara få två bollar på honom. Deras spel är så pass bra att de klarar sig med fem spelare mot det lag vi har i dag, säger Donning.

Stukad fot
Jämfört med förra helgens match mot Bromma B tycker Donning ändå att Jomala IK gör bättre ifrån sig nu.
– Vårt spel känns bättre, förutom i sista set då vi helt klappar ihop. Men de är så pass mycket bättre än oss, det är ungefär som att IFK Mariehamn skulle möta ett annat ligalag med halva laget bestående av 16–17-åringar.
Jomala IK fick också en spelare skadad i helgens match. Sam Karlsson gick hårt in i en närkamp och stukade foten.
– Vi får se om några dagar hur illa det är, säger han efter matchen.
Donning konstaterar att de mer rutinerade killarna i Jomala IK kanske vill för mycket emellanåt och att Karlssons skada är ett resultat av just det.
– Det var synd för Sam var riktigt bra på gång redan under förra matchen, det är ett stort avbräck att han blir borta nu.

Betydelselös
Jomala IK ligger efter helgens match fortfarande på noll poäng sist i tabellen och där hade de legat vare sig de förlorat mot Lidingö eller inte. En match återstår under höstomgången. Den spelas hemma i Vikingahallen nästa helg. I vår möter Jomala IK sedan de fyra sämsta lagen från den egna gruppen i division ett och de fyra sämsta ur division 1 östra.

MALIN LUNDBERG