DELA

Lemland upp i topp i pingisligan

BORDTENNIS. Den åländska pingisligans tredje omgång spelade i söndags. I serie A var det jämnt inför omgången men med två segrar ryckte Lemland åt sig topplaceringen i tabellen.

Det var riktigt jämnt i serie A inför den tredje omgången i den åländska pingisligan. Gottby pingis toppade tabellen före Lemlands IF och IF Start. Efter avslutad omgång kan man konstatera att det var LIF som var den stora vinnaren i omgången.
LIF slog först IFFK Elit med 6–4 och sedan Gottby med samma siffror. Gottby förlorade även lagets andra match, mot Crosskey med 2–6. IF Start hade chansen att haka på LIF i toppen men laget förlorade bägge sina matcher, mot Saltvik BTK med 3–6 och mot IFFK Elit med 3–6.

Full pott
Saltvik BTK II toppar serie B med full pott efter sju spelade matcher. I söndags vann laget på walk over mot IF Fram medan man slog både Ålandstidningen och IFFK Slangarna 2–6.
Tvåa i serie B ligger IFFK Ducimus med tio poäng och på tredje plats återfinns IFFK Slangarna och IFFK Old Boys, bägge med sex poäng. (ds)

Läs mer i måndagens Nya Åland och se Sportmagasinet i Åland24 på måndagskvällen som handlar om just bordtennis.