DELA

Lemland tog hem Upplandssjuan

FOTBOLL. Här fullbordas Ålandsfotbollens succéhelg.
Lemland gjorde vad som krävdes hemma mot Roslagsbro och säkrade seriesegern i division VII.
– Vi har fått behålla vår grundtrupp hela säsongen och då kan man bygga ett lag, säger spelande tränaren Mathias Sjölund.
Frågan var inte om Lemland skulle säkra seriesegern under söndagen, utan snarare hur stor vinstmarginalen skulle bli.
För motståndet stod nästjumbon Roslagsbro IF 2, och upplänningarna hade som väntat inte mycket att sätta emot på Bengtsböle.
LIF:s segersiffror skrevs till 4-1 efter mål av Daniel Söderlund, Jonas Welander, Robert Karlsson och Björn Eriksson. Därmed säkrade Lemland segern i division VII östra Uppland med tre poäng ned till tvåan Rö IK, som även de tar klivet upp i sexan till nästa år.
Lägg till IFK-damernas division III-seger, Åland Uniteds guldryck i ligan, IFK-juniorernas säkrade ligakval och IFK-herrarnas seger mot KuPS och bilden av en åländsk succéhelg i fotbollens tecken blir allt tydligare.


Stor trupp
LIF:s spelande tränare Mathias Sjölund ser kontinuiteten i truppen som den enskilt största anledningen till seriesegern. Något som saknats under tidigare säsonger.
– Samma gäng har hängt i och spelat hela året och det är jättemånga som har spelat i över tio seriematcher. Alla har visat lojalitet och kommit på träningarna, och då går det att bygga ett lag, säger Sjölund som förfogat över en 31 man stor trupp i år.
Lemland lade grunden till seriesegern via sex raka segrar i inledningen av säsongen.

Läs mer i måndagens Nyan.


Oskar Magnusson