DELA

Långbacka vill lira mera

FOTBOLL. I fredags fick Gustav Långbacka göra sin första match i Tipsligan för den här säsongen när IFK Mariehamn besegrade FC Haka med 2–0 på bortaplan.
– Det är klart att det är roligt att spela match. Det är därför man har tränat hela vintern, säger Långbacka som tampas med Josh Wicks om platsen som förstemålvakt.
Gustav Långbackas två säsonger i IFK Mariehamn skiljer sig mycket ifrån varandra. Under den första fick Långbacka mycket speltid och laget gjorde bra ifrån sig. Under den andra fick Långbacka tillbringa mer tid på bänken samtidigt som det också gick sämre för hela laget.
I fredags var Långbacka dock tillbaka i IFK Mariehamns mål. Han höll dessutom nollan när IFK Mariehamn besegrade FC Haka med 2–0 på bortaplan. Det viktigaste med matchen var enligt Långbacka ändå att man fick med sig tre poäng tillbaka till Åland.
– Jag tycker att det var helt ok. Matchen var ingen höjdare. En typisk vår- och höstmatch med mycket kamp, säger han.

Dagens match mot TPS ser Långbacka fram emot, även om fokus fram till i går legat på andra saker.
– I går (läs: lördag) joggade vi bara lätt. I dag (läs: söndag) börjar vi fokusera på TPS-matchen. Men jag tror att det blir en tuff kamp. Själv har jag alltid gillat att spela mot TPS.
Och att Långbacka gärna vaktar målet i matchen mot TPS är det förstås ingen tvekan om.
– Helst vill man ju spela, speciellt inför hemmapubliken, säger Långbacka samtidigt som han tillägger att det är upp till tränarna med Pekka Lyyski i spetsen att ta ut laget.
Läs mer i papperstidningen i dag.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax