FOTBOLL. Lagkapten Kristian Kojola var inte glad efter söndagens träningsmatch hemma mot Oskarshamns AIK.
Han började med att ge sina lagkamrater en rejäl utskällning, innan han i media sågade sig själv och sina medspelare.
– Det här är pinsamt. Och vi kallar oss elitfotbollsspelare.

IFK Mariehamn är inne i en rejäl formsvacka och mot svenska division 1-laget Oskarshamns AIK blev det ett nytt bottennapp.
Gästerna hade möjlighet att ta ledningen redan i den 43:e minuten på straff av Peiman Eliassi men IFK-målvakten Marc Nordqvist stod då för en fin räddning. I samband med straffsituationen fick IFK:s Dylan Murnane syna det röda kortet, en utvisning som endast fungerade som individuell bestraffning då det handlade om träningsmatch. Båda lagen fortsatte alltså med elva spelare på planen och i Dylan Murnanes ställe kom Pontus Åsbrink in.
Oskarshamns Peiman Eliassi skulle dock få revansch. I den 63:e minuten krutade han in en frispark från långt håll – ett mycket vackert mål.
Dessförinnan hade gästernas Sonny Karlsson hunnit med att nicka i ribban på hörna.
Matchen slutade 0–2 efter att Samuel Haglund fastställt slutresultatet på stopptid. Haglund kom slutligen fri med IFK-målvakten Marc Nordqvist efter att Oskarshamn lyckats sno åt sig bollen efter en IFK-hörna.

Visar ingen stolthet

En som inte var särskilt glad efter slutsignalen var IFK:s lagkapten Kristian Kojola.
– Det här är pinsamt. Vi spelar som ett gäng B-juniorer, kanske till och med sämre.
– Vi förlorar mot svenska division 1-lag, mot finska division 1-lag, mot ukrainska division 1-lag. Herregud, vi visar ju ingen som helst stolthet på planen. Vi är ett gäng fegisar.